Kövess minket a Facebook-on is!
 
Magyar English Deutsch
Főldal Honlaptérkép E-mail  
frissítve: 2020-09-09
A  A  A
 
Hírarchívum

2020. január
GyászjelentésA Cerny család, ezúton is mély fájdalommal közli, hogy a "Peter Cerny Alapítvány" alapítója, a "Magyar Érdemrend Lovagkereszt" kitüntetés tulajdonosa - Peter Cerny úr - hosszú súlyos betegségével folytatott küzdelme, után 2020. január 6.-n 23 óra 45 perckor életének 79.-ik évében csendben elaludt.

Életművedet, emlékedet tisztelettel megőrizzük.
Örökké a szívünkben maradsz.

A gyászszertartás időponti beosztása:
13:00 | Felravatalozás, valamint gyászmise Peterskirche Ternitz-Dunkelstein
(Navigációs cím: Sankt-Peter-Gasse 10, 2630 Ternitz)
ca. 14.30 | Temetés Pfarrfriedhof, St.Valentin-Grafenbach
(Navigációs cím: Kirchengasse 28, 2632 St. Valentin-Landschach)

Gyászjelentés »
Útvonalterv »

Vissza A lap tetejére

2020. januárA Cerny család szomorúan tudatja, hogy a Peter Cerny Alapítvány alapítója, Cerny Peter Úr, 2020 Január 6-án 23:45-kor hosszú, türelmesen viselt betegség után elhunyt.
Békesség neki.

Vissza A lap tetejére

2020. január

KöszönetKedves "tiszteletbeli cernys" Támogatóink!

Ezúton köszönjük mindenkinek azt a sok szeretetet, amit közvetlenül és közvetve kaptunk! A volt koraszülöttek és szüleik kiállását a kamerák elé, a több mint 120ezer telefonhívást, a mesés nagyságrendbe illő pénzbeli és tárgyi felajánlást, amely mögött mind-mind tisztaszívű, a koraszülöttekért aggódó emberek álltak. Köszönjük a volt betegeink és dolgozóink számára a Vidám Színpadon és a Fővárosi Nagycirkuszban számukra biztosított kikapcsolódást, de legfőképpen a Közmédia dolgozóinak példamutató áldozatvállalását, amellyel lehetővé tették, hogy a koraszülöttmentés - gyógyítás ügyét egy ország nyilvánossága megismerhesse. Összefogást indukáló tevékenységük a jövőre nézve további életek megmentésének lehetőségét ágyazta meg az adományokból lehetővé váló programok kiteljesítésével.

Vissza A lap tetejére

2019. november
"Jónak lenni Jó"

"A Közmédia "Jónak lenni Jó" kampány keretében köszönettel fogadjuk támogatásaikat a Peter Cerny Alapítvány 13600 -as adományvonalára, ahol a 04 -es kóddal a koraszülöttmentési feladatainkat tudja segíteni!

Egy telefonhívással vagy SMS-sel 500 Ft adományozható jótékony célokra.

Kérjük tárcsázza a 13600 -as számot, majd a hangjelzés után üsse be a 04 -es kódot,
vagy küldje el a 04 -et SMS-ben a 13600 -as számra.

Bankszámlán is támogathatók vagyunk, aminek száma:
BB 10104105-55349700-01000000
A megmentett kisbabák nevében is köszönjük adományát!"

Vissza A lap tetejére

2019. április
Fussunk együtt a koraszülöttekért!
Van egy CÉLOM és van egy ÁLMOM!A CÉLOM, hogy lefutom az UTT111, mind a 111 km-ét 2019. július 6-án.
http://ultratiszato.hu/
Készüljünk együtt, én elérem a CÉLOM, Te segítesz megvalósítani az ÁLMOM.

Mi az ÁLMOM?
Szeretnék adományokat gyűjteni a Peter Cerny Alapítvünynak. (http://pca.hu )
Ne aggódj, van még időnk az UTT111-ig.

Mit csinálok én?
Futok! Gyűjtöm a kilométereket! Adományozok! 1km = 100Ft, minden hónap végén az összegyűjtött kilométereket átváltom forintra és elutalom ide:
Peter Cerny Alapítvány
10104105-55349700-01000000

Mit csinálhatsz Te?
Kövess! Fuss! Gyalogolj!
Gyűjtsd a kilométereket! Adományozz! Osztd meg a posztot! Kommentelj! Természetesen utalhatsz bármennyit, bármikor, báhonnan, akár futás nélkül is!

Vissza A lap tetejére2018. június
Életet mentett a Peter Cerny Alapítvány új, nitrogén monoxidos lélegeztetője. A Shell és vásárlói összefogásának eredményeként év elején megvásárolt lélegeztető egység egy veleszületett rekeszizom fejlődési zavarban szenvedő baba életét mentette meg.

A 2600 grammos újszülött tüdeje nem fejlődött ki, az új kiegészítő egységnek köszönhetően azonban még a születés helyén sikerült stabilizálni az állapotát. Ezután a babát átszállították a klinikai központba, ahol néhány óra múlva már meg is tudták operálni.
Ezzel az újszülöttek szállítása alatt is alkalmazható lehetőséggel egy 20 éves hiány pótlását és évente 10-15 hasonló állapotú újszülött életben tartását sikerült biztosítani.
Hálás köszönet a Shell Hungary és vásárlói önzetlen támogatásáért!

Vissza A lap tetejére2017. június
Korszerű betegellenőrző készülék

Korszerű betegellenőrző készülékkel és a hozzávalókkal segítette koraszülöttmentő munkánkat az Országos Mosolyért Alapítvány!

Hálásan köszönjük az összes támogatónak, aki hozzájárult a monitor beszerzéséhez.

Vissza A lap tetejére2017. június
Székelyudvarhelyi mentési konferencia

A 20. évfordulóhoz érkezett székelyudvarhelyi mentési konferencián elismerő emlékéremben és díszoklevélben részesült a Peter Cerny Alapítvány.

Nagyon büszkék vagyunk rá, és örömmel segítettünk, amiben tudtunk. Ígérjük, folytatjuk.

Vissza A lap tetejére2017. február
Korszerű lélegeztetőgép

A Budapest Lízing Zrt, a Fővárosi Önkormányzat és a Segítsüti Alapítvány összefogásával és támogatásával sikerült beszerezni egy igen korszerű lélegeztetőgépet, mellyel továbbra is a legmagasabb szakmai színvonalon tudjuk végezni a koraszülöttmentést.

Köszönjük az önzetlen támogatásokat!

Vissza A lap tetejére
2016. május
21. Coca-Cola Testébresztő Női FutógálaMájus 22-én, vasárnap a hölgyeké a Városliget! Fuss a 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán, ahol, ha épp nem futsz, akkor is lesz mozogni való: a nagyszínpadon idén is 30 perces ingyenes fitnesz programok várnak.

Mi is kint leszünk és várjuk a Peter Cerny Alapítvány "Mindennapi Bajnokaiért" futó önkénteseket!
A jelvényt, matricát ne felejtsék otthon, de ha nincs, a helyszínen is kaphatnak...

Vissza A lap tetejére

2016. május
A "Szülő Mentő - Lelki Segítő program" keretében meghirdetett "Mindennapi Bajnokaink" pályázat záróközleménye

A Peter Cerny Alapítvány már a koraszülöttmentési tevékenysége kezdetétől nagy figyelmet fordít a szülők lelki támogatására. A közel 20 éves múlttal bíró, az édesanyának az elszállítást megelőzően a helyszínen átadott több mint tízezer fénykép köré felépített, mára már komplex "Szülő Mentő - Lelki Segítő program" a honlapon megtalálható "Ilyen volt - Ilyen lett" oldallal próbálja csökkenteni a túl korán született babák szüleinek lelki megrázkódtatását.
Bővebben »

Vissza A lap tetejére

2016. május
"Mindennapi Bajnokaink" pályázat eredménye

Összesen 2002 db szavazat érkezett.
Az igazi nyertesek a megszülető babák szülei!

Akik a legtöbb szavazatot kapták:
- Víghné Romsics Beáta, Albert Orsolya, Raffa Márk
- Gyöngy-Murányi Zsusanna, Lakóné Oláh Anita, Molnárné Bakó Andrea
- Hibbey Kinga

HÁLÁS KÖSZÖNET VALAMENNYI PLYÁZÓNAK!
Vissza A lap tetejére

2016. április
Felhívás!

A Peter Cerny Alapítvány pályázatot hirdet "Mindennapi Bajnokaink" címmel!
A "Mindennapi Bajnokaink" program legfőbb célja, hogy az érintett családok - barátok - támogatók körében tudatosítsuk, hogy a koraszülöttként vagy beteg újszülöttként világra jött babák számára is fennáll a lehetőség a későbbi sikeres, egészséges életre!
Szeretnénk jó példákkal bátorítást adni azoknak a most még esetleg kétségekkel küzdő szülőknek, akiknek koraszülött gyermekei az elmúlt években akár a koraszülött mentésben, akár intenzív újszülött ellátásban részesültek.
A pályázat keretében olyan, a korábbiakban akár a Peter Cerny Alapítvány koraszülött mentésére, akár a magyarországi koraszülött ellátásban rászorultként ápolt gyermekeket, vagy már felnőtté váltakat keresünk, akiknek példája, sikere erőt adhat a most még kétségekkel küzdő szülőknek, továbbá mintaként szolgálhatnak a társadalom számára is.Jelentkezési lap a www.pca.hu/bajnok oldalon található.
Részletes leírás (.pdf) »
Vissza A lap tetejére

2016. április
A Budapest Bank támogatásával vásárolhattunk meg egy minden igényt kielégítő, mozgó intenzív osztályként működő inkubátorrendszert.
A képen Konkoly Miklós a Budapest Bank képviselőjeként nyújtja át az adományt, amelynek beszerzéséhez a Fővárosi Önkormányzat és számos támogató is hozzájárult.

Hálásan köszönjük a koraszülöttek nevében is!
Vissza A lap tetejére

2016. március

Harnos Kristóf eredményeivel, derűs személyiségével, a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat koraszülöttmentési tevé...

Közzétette: Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat2016. március 21.
Vissza A lap tetejére

2015. november
Akkreditált tanfolyamaink

Megjelentek 2016. I. félévi akkreditált tanfolyam időpontjai.

Részletek »
Vissza A lap tetejére
2015. október
Zajlik az Auchan plakátakciónk!

Kérjük jelezzen vissza, hogy melyik áruházban vette észre vásárlás közben!
Kérdezze meg ismerőseit, hogy felfedezték-e már?

Az inkubátorhoz már csak 9 MFt hiányzik!!!

Vissza A lap tetejére2015. augusztus
Egy gyönyörű ajándék (a 26.) születésnapra

Elkövetkezett a nagy pillanat! Ünnepélyes keretek között Pákh Tibor úr felesége, néhai Pákh Edit adományaként - Dénes nevű, 1956-ban koraszülöttként világra jött gyermekük emlékére - átnyújtotta a PCA-008 forgalmi rendszámú koraszülött rohamkocsi kulcsát.

A cernys dolgozók nevében Szabó Elvira és Surmann Róbert a 30MFt-ot érő mentőautó élethű makettjét ajándékozta nagylelkű adományozónk részére.

Az ünnepélyes átadást követően a mozgó intenzív osztályként működő autót Tóth Lajos tisztelendő úr megható szavakkal áldotta meg.

Hálás köszönet a minden tekintetben életmentő adományért!Vissza A lap tetejére

2015. május
20. Coca-Cola testébresztő Női Futógála

A BSI / futanet.hu támogatásával a Peter Cerny Alapítvány részt vesz a 20. Coca-Cola testébresztő Női Futógálán, 2015. május 17-én.
Ezúton is köszönjük támogatásukat.

További információ »
Vissza A lap tetejére

2014. október
A "Látás világnapja-2014" alkalmából, a Peter Cerny Alapítvány "Csecsemő-Szem-Mentő" programja, teljes eszköztárával és személyzetével kitelepült a győri rendezvény helyszínére.

A képen látható az a forradalmian új szemészeti távdiagnosztikai eszköz is, ami lehetővé teszi a helyszíni vizsgálatot és az azonnali képtovábbítást a szemészspecialista (Dr. Maka Erika) felé.Dr. Németh János professzor úr, a rendezvény házigazdája elmondta, hogy az esemény rendkívül nagy nyilvánosságot kapott a világban, hiszen a képen látható füzet több százezer példányban került terjesztésre. Az angol nyelvű kiadvány minden kontinensről egyetlen újdonságról, illetve vezető programról számolt be. Európa oldalán - Magyarország szakmai hírnevét öregbítve - a Peter Cerny Alapítvány és a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája által 5 éve üzemeltetett Csecsemő-Szem-Mentő program ismertetése található.


Vissza A lap tetejére

2014. szeptember
A koraszülöttekért végzett 25 éves munkánkról nyílt időszaki kiállítás az Országos Mentőszolgálat Kresz Géza Mentőmúzeumában.

A megnyitóbeszédeket az Országos Mentőszolgálat részéről Dr. Burány Béla főigazgató úr, a Kresz Géza Mentőmúzeum részéről Debrődi Gábor igazgató úr, továbbá Fülöp Zsófia 9 éves újszülöttkorában szállított kislány, és a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője Dr. Somogyvári Zsolt tartotta.A kiállítás kellemes kávéillatáról a Bo 18 Hotel*** Superior kedves munkatársai gondoskodtak, akik már második éve önzetlenül segítik, a rájuk jellemző magas színvonalon, a Peter Cerny Alapítványt. Ezúttal meglepetésről is gondoskodtak, hiszen a megnyitó résztvevői között kisorsoltak egy 2 személyes 2 éjszakás utalvány-nyereményt a Magyarország legjobb 3 csillagos szállodája címmel büszkélkedő Bo 18 Hotel*** Superiorba.A kiállítás anyaga, a képek tanúsága szerint a legkisebb járóképes látogatónak is elnyerte tetszését.

A kiállítás ingyenes, hétköznaponta 10-18h között tart nyitva a Markó u. 22-ben (egy utcányira a budapesti Nyugati pályaudvartól)

Ha csoportosan szeretnének jönni, előzetes egyeztetést követően tárlatvezetésről is gondoskodunk. info@cerny.hu

Vissza A lap tetejére

2014. május

Támogass egy telefonhívással vagy SMS-sel!


Örömmel tesszük közhírré, hogy a Peter Cerny Alapítvány a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány segítségével, az Adhat Vonal Programon keresztül, 2014. május 7-től 2015. december 31-ig támogatható egy 250 Ft-os telefonhívással vagy SMS-sel, amely a koraszülöttek és a beteg újszülöttek mentését segíti.

Kérjük, tárcsázza a 13600-as számot, majd a hangjelzés után üsse be a 04-es melléket, vagy küldje el a 04-es számot SMS-ben a 13600-as számra, amivel tehát a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat 25 éves sikeres munkájának folytatását teszi lehetővé!

A Peter Cerny Alapítvány ezúton is hálásan köszöni közcélú felajánlását!
Vissza A lap tetejére2014. március
"Csecsemő-Szem-Mentő" Program

A 2013-as Innovációs Nagydíjon dicséretben részesült, a Peter Cerny Alapítvány által, a világon egyedülálló módon mentési rendszerre telepített, 5. éve üzemeltetett és a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája által szakmailag vezetett "Csecsemő-Szem-Mentő" Program, a Nemzetközi Neonatológiai Társaság valenciai kongresszusán is sikeresen mutatkozott be. A kongresszuson körvonalazódott vélemény szerint - a nemzetközi törekvésekkel egybehangzóan - remélhetőleg talán magyarországi viszonylatban is hamarosan megvalósulhat az újszülöttek hallásszűréséhez hasonló, általános és kötelező látásszűrés is. (Az előadás anyaga az interneten egy hónapon belül elérhető lesz.)
Vissza A lap tetejére

2014. március
Pro Universitate

A Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetőjét, Dr. Somogyvári Zsoltot a Semmelweis Egyetem Ezüst fokozatú Pro Universitate kitüntetésben részesítette.

Bővebben »
Vissza A lap tetejére

2013. november
Új téli gumikkal az utakon

A Hankook Tire Magyarország Kft, neonatológiai rohamkocsijainkat kiváló minőségű téli gumikkal látta el.
Hálás köszönet érte.
Vissza A lap tetejére

2013. október
Elismerő Oklevél

A Peter Cerny Alapítvány kollektíváját felelősségteljes, példamutató munkájukért elismeréső oklevéllel jutalmazták.


Vissza A lap tetejére

2013. augusztus
Gyertek mozizzunk!

A CinemaCity és a BigBangMedia támogatásával szeretettel meghívjuk Önt és partnerét Woody Allen legújabb filmjének premier előtti jótékonysági vetítésére.

Szórólap, részletek »
Vissza A lap tetejére

2013. Április
Elismerés

A Peter Cerny Alapítvány Csecsemő-Szem-Mentő Programját a XXI. Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottsága elismerésben részesítette.


Vissza A lap tetejére

2013. március

Ford 1.000.000,- Ft-ot adományozott a Fiesta24 játékon - a facebookon - leadott szavaztok alapján
 
Vissza A lap tetejére

2012. október

Erzsébet bál

Gödöllőn jótékonysági céllal Erzsébet bált rendeznek, és a bál bevételével a Peter Cerny Alapítványt támogatják.

Részletek »

Vissza A lap tetejére

2012. szeptember

Adományozás MasterCard® Mobile alkalmazással

2012. szeptember 1-től lehetőségük van az arra alkalmas telefonjuk segítségével, alapítványunkat támogatni.

1. Töltse le a MasterCard® Mobile alkalmazást, és regisztálja a bankkártyját (iOS, Android, Windows Phone)*
2. Olvassa be a QR-kódot a MasterCard® Mobile alkalmazáson keresztül!
3. Válassza ki az adományozni kívánt összeget!
4. Az mPIN kód megadásával engedélyezze a tranzakciót!

*Részletek: mastercard.hu/mobile
Vissza A lap tetejére

2012. augusztus

Csapatépítő tréning

A Peter Cerny Alapítvány éves csapatépítő tréninget tartott Nagykovácsiban.

Részletek »

Vissza A lap tetejére

2012. július

Műholdas nyomkövetés

A mentőautók műholdas nyomkövetését március 1-től az iData Kft. térítésmentesen nyújtja.

www.itrack.hu »

Vissza A lap tetejére

2012. június

A Peter Cerny Alapítvány mentőgépkocsivezetői szokásos éves Vezetéstechnikai tréningen vettek részt a Hungaroringen a Vezetéstechnikai Centrumban.

A továbbképzés segítségével Koraszülött Mentőszolgálatunk gépkocsivezetői még biztonságosabban vezetnek.
Vissza A lap tetejére

2012. június

Ilyenek voltunk és ilyenek lettünk!

"Andrea és Fruzsina, szül. 2000. 09. 20-án, 31. hétre.

Andrea 42 cm-rel és 1450 grammal, Fruzsina pedig 38 cm-rel és 1480 grammal.

Most már megnőttünk és ezt Önöknek köszönjük.

Most 12 évesek vagyunk."


Sikeresen zajlik fotópályázatunk, amelyre a fentiekhez hasonló csodálatos fotók érkeznek.

Hálás köszönettel továbbra is várjuk fotóikat, történeteiket.

 
Vissza A lap tetejére

2012. MÁJUS

Kampányfilm

A Peter Cerny Alapítvány részére elkészült két 1%-os kampányfilm, két támogatói csoport segítségével.
A filmeket a következő linkekre kattintva lehet megtekinteni: film 1 és film 2

Vissza A lap tetejére

2012. április

Felhívás

Kedves Édesanyák, Édesapák, Nagymamák és Nagypapák!


A "Peter Cerny Alapítvány a Beteg koraszülöttek Gyógyításáért" 23 éves működése kapcsán 54 ezer koraszülött és újszülött szállításával segítette kis betegeinek gyógyulását. A száraz számok mögött olyan egyéni sorsok rejtőznek, amelyek megismerése erőt adhat a ma megszülető sorstársaik szüleinek.
Kérjük, enyhítsék szorongásaikat és küldjenek egy fénykép-párt azokról a rokonaikról, akik a megszületésük utáni nehéz helyzetükben a Peter Cerny Alapítvány koraszülött-mentőautóiban kerültek ellátásra - szállításra.
Az "Ilyen volt - Ilyen lett" fényképpárokat (esetleg történeteket is) név nélkül, de a születési és az aktuális testsúly megjelölésével szeretnénk feltenni az alapítvány honlapjára (www.pca.hu), így enyhítve mindazok szorongását, akik most járnak hasonló cipőben. Megmenekült - meggyógyult hozzátartozóik képei erőt adhatnak a sokszor már-már reményt vesztett sorstársaik számára.

Együtt-érző segítségüket köszöni
a Peter Cerny Alapítvány
valamennyi dolgozója

Vissza A lap tetejére

2011. október

Támogatói kártya

A Peter Cerny Alapítvány és a Concerto Grande Zenei Ügynökség között megállapodás született, hogy a Concerto Grande jogosult a "Kultúrával a Gyermekekért" - sorszámmal és dombor pecséttel ellátott - támogatói kártya értékesítésére az Alapítvány javára.

További információ »

Vissza A lap tetejére

Oklevél 2011. augusztus

Perinatológiai szaktanácsadó

Örömmel tudatjuk, hogy Alapítványunknál immáron Perinatológiai szaktanácsadó is dolgozik, Mótyvainé Jakab Ildikó neonatológiai szakasszisztens személyében.

Vissza A lap tetejére

2011. április

A Marionnaud vásárlói segítségével 1.312.000 Ft-ot adományozott a Peter Cerny Alapítványnak. A Marionnaud 2010. őszén elhatározta, hogy támogatást nyújt a Peter Cerny Koraszülött Mentő Alapítványnak. Fehér plüssmackónk és saját márkás, matricával ellátott termékeink árából 500 illetve 1000 Ft-ot ajánlottunk fel az Alapítványnak. Az így összegyűlt összeg, nagy segítség, de nem tudtuk volna megvalósítani vásárlóink kedves segítsége nélkül. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult egy remek cél megvalósításához!

Vissza A lap tetejére

2011. március

CSALÁDI PICNIC

Kedves Gyerekek és Szülők!

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a Városligetbe, 2011. április 17-én 10-től 16 óráig.
A Széchenyi fürdő mögötti füves területen leszünk.

Gyerekek! Gyertek, találkozzatok velünk, pajtásaitokkal, és szüleiteket is hozzátok el, hogy ők is találkozhassanak egymással. Ha tudtok, hozzatok magatokkal fényképet is. Lelkesen készülünk játékokkal, arcfestéssel, zsíros kenyérrel és jó hangulattal.

Sok szeretettel várunk titeket! Reméljük, találkozunk!

Aki már tudja, hogy jönni fog, az a picosztaly@gmail.com címen jelezze, illetve ezen az ímélcímen várjuk a hozzászólásokat, kérdéseket.

I-es és II-es Gyerek PIC osztályok

Vissza A lap tetejére

2011. január

Célba ért a 15 millió!

Eszti és Zola átadták a Teletonnal gyűjtött pénzt a Peter Cerny Alapítványnak.

Decemberben szinte minden a Teletonról szólt a VIVA háza táján. Az immár hagyománynak számító Teleton akció során énekesek, zenészek, műsorvezetők és színészek segítettek a gyűjtésben, a csatorna nézői pedig 2010-ben is bebizonyították, hogy az összefogás csodákra képes: az emeltdíjas telefonhívásokból és az egyéni felajánlásokból 14.898.610 kemény magyar forint gyűlt össze a koraszülött-mentésben élenjáró Peter Cerny Alapítvány számára!

Az összeget az alapítvány egy új mentőautó vásárlására fordítja. A VIVA két műsorvezetője, Eszti és Zola személyesen látogattak el az I.-es számú Gyermekklinikára, és adták át az alapítvány vezetőjének, dr. Somogyvári Zsoltnak az összegyűjtött adományt.

"Az elmúlt években mindig néztem a VIVA Teletont, és nagyon örülök, hogy idén személyesen is részt vehettem a gyűjtésben. Kicsit aggódtam, hogy kibírom-e majd az élő adást sírás nélkül, de szerencsére sikerült összeszednem magam. Fantasztikus érzés, hogy ennyi pénz gyűlt össze!" - mondta el a VIVA új műsorvezetője, Eszti.

A VIVA programigazgatója, Lengyel Attila is nagyon boldog, hogy a 2010-es Teleton ennyire sikeres volt: "Bár a 2010-es évben több katasztrófa is sújtotta az országot, és a gazdasági helyzet sem volt rózsás, az embereknek mégis maradt ereje az év végi jótékonykodásra."

Forrás: www.vivatv.hu »

Vissza A lap tetejére

2011. január

Ajándék-koncert: a dél-koreai gyermekzenekar koncertje

A Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért kiemelten közhasznú szervezet - néhány támogatója jóvoltából - egy ajándék-koncertre szeretné meghívni mindazokat akik:
- korábban "utaztak" a cernys mentőautókban, vagy
- munkájukkal hozzájárultak a koraszülöttek gyógyulásához,
- a koraszülöttmentés ügyét anyagi és természetbeni áldozatvállalásukkal támogatták,
- akik népszerűsítették az ügyet,
- akik vezetői munkájukkal elősegítették a gyógyítási körülmények javulását.

A koncert időpontja: 2011. január 25., 18:00
A koncert a Budapest Kongresszusi Központban kerül megrendezésre.
(Címe: 1123 Budapest, Jagelló u. 1-3.)

Ezúton szeretnénk felhívni kedves figyelmét, hogy a dél-koreai gyermekzenekar koncertjére - a fent nevezett csoportba tartozók részére - ingyenes tiszteletjegyet tudunk biztosítani a 06-1- 32-33-009-es alapítványi telefonszámon.

A koncert programja a mellékelt szórólapon található. Mivel a jegyek száma véges, a regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

Örömünkre szolgálna, ha jelenlétével megtisztelné koncertünket és együtt élvezhetnénk a professzionális gyermekzenészek különböző kultúrákat összekötő zenei programját.

Kérem, hogy kollégáit és barátait is értesítse az ajándék-koncerten való részvétel lehetőségéről!

Program (pdf) »

Vissza A lap tetejére

2010. december

Ada személyes szívügye az idei VIVA Teleton
Koraszülött mentőre gyűjt a zenecsatorna

VJ Ada ikerfiai koraszülöttként láttak napvilágot, így a VIVA műsorvezetője érzékenyen reagál minden olyan hírre, ami arról szól, hogy a vártnál korábban és emiatt betegen jöttek világra kisbabák. Így Ada most nagyon boldog attól, hogy ebben az évben a VIVA Teleton segélyakcióban a koraszülött-mentésben úttörő szerepet vállaló Peter Cerny Alapítvány számára gyűjt a csatorna, a cél pedig egy mentőautó megvásárlása.

Ada ikerfiai ma már egészséges, rosszcsont lurkók, a születésük azonban nem volt problémamentes. Bence és Bálint igencsak ráijesztettek a szüleikre, amikor a kiírtnál több héttel korábban jelezték, hogy ők már nem szeretnének tovább édesanyjuk hasában maradni.
 

Az újdonsült családnak szerencséje volt, hiszen ikerterhessége miatt Ada eleve olyan kórházban szült, ahol volt koraszülött osztály, így a fiúkat azonnal inkubátorba tudták tenni. Sok kórházban azonban nincsen ilyen felszerelés, éppen ezért van nagy szükség a Peter Cerny Alapítvány koraszülött mentőautóira, akik azonnal, biztonságos körülmények között tudják szállítani a csecsemőket. A zenecsatorna csinos VJ-je nagyon örül, amiért a VIVA Teleton idén a koraszülött-mentésben fontos szerepet betöltő alapítvány számára gyűjt, a cél pedig hatalmas: egy új mentőautó vásárlása, hogy még több baba kaphassa meg az esélyt az egészséges élethez.

"Nagyon sok alapítvány van, amelyeknek szükségük van a támogatásra, de úgy látom és tapasztalom, hogy manapság sajnos egyre több a koraszülés és egyre több beteg kisbaba jön világra, akiken a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat jól felszerelt autója segíthet. Sajnos ezekből a mentőkből jelenleg csupán három van, ezért kell nekik segítenünk. Most, az idei Teletonon lehetőségünk van arra, hogy az alapítványt még egy rohamkocsival gazdagítsuk, hogy még több koraszülöttön tudjanak segíteni." - mondta lelkesen Ada, akit szintén egy Peter Cerny Alapítványi autó szállított át koraszülött gyermekeivel egyik kórházból a másikba.

A Teleton hétvége december 18-án és 19-én jelentkezik élőben a VIVA műsorán, és már él az adományvonal is: a 06 91 22 50 22- es számot bármelyik hálózatból el lehet érni, egy hívás díja bruttó 375 forint

További információ: www.vivatv.hu »

Vissza A lap tetejére

2010. november

Jótékony Karácsony

Koraszülöttek megmentése - csak egy mackóba kerül

A Marionnaud Parfüméria 2010. november 1. és december 24. között minden fehér Marionnaud plüssmackó árából 1000 Ft-ot, valamint további - a matricával megjelölt - termékek árából 500 Ft-ot a Peter Cerny Alapítványnak adományoz.

A támogatáshoz az Ön segítségére is szükségünk van!

Részletek: http://marionnaud.hu/jotekony-karacsony »

Vissza A lap tetejére

2010. augusztus

Beszámoló

a Pilisszentivánon 2010. augusztus 28.-án tartott első "Összefogás Napja" hagyományteremtő jótékonysági falunapról, amelynek kedvezményezettje a Peter Cerny Alapítvány volt.

Az esemény megálmodója Kocsis Zoltán volt, aki elhatározta, hogy születésnapja apropóját jótékonyságra fordítja. Feleségével megbeszélve a családi ünnep kiterjesztésének lehetőségét, kezdetben úgy tervezték, hogy megkérik a szűkkörű baráti vendégsereget, hogy az ajándék összegét fordítsák egy közhasznú szervezet javára. A rendezvény szervezése során az ötlet annyira megtetszett mindenkinek, hogy egyre többen álltak melléjük. Lassan falunappá bővült az ötlet, végül a környező települések is csatlakoztak az összefogás napja rendezvényhez.

Részletes, képes beszámoló (pdf, 418 KB) »

Vissza A lap tetejére

2010. augusztus

Összefogás napja, augusztus 28., szombat

Mindenkit szeretettel várunk a Pilisszentiván Összefogás Napra, mellyel a szervezők Alapítványunkat támogatják. Reméljük mindannyiuknak felhőtlen kikapcsolódást nyújt a rendezvény.

Program (jpg, 190 KB) »

Vissza A lap tetejére

2010. július

Akkreditált tanfolyamaink

Elindítottuk újszülött újraélsztés tanfolyamunkat, akkreditált képzés keretében.

Részletek »

Vissza A lap tetejére

2010. június

Az ABC Mill Kft. 2009 tavaszán indította útjára a www.traff.hu weboldalt, ahol hangos mesekönyvek és játékok segítségével igyekeznek megtanítani a gyermekeket a biztonságos közlekedésre. Karácsonykor elindult a Traff Követek Társasága, akiknek tagjai megrendelés után, évi 8 alkalommal kapnak Traff csomagot, melyekben a népszerű online mesékhez könyv formájában is hozzájuthatnak a gyerekek.

A jótékonysági akció részét képező gyermeknapi csomagból befolyt összegből a Peter Cerny Alapítványt 250.000 Ft-al támogatták, amelyet ezúton is hálásan köszönünk a beteg kisbabák nevében is.

Vissza A lap tetejére

2010. április

Dr. Székely Tamás, az Egészségügyi Miniszter márciusban Elismerő Oklevéllel tüntette ki a Peter Cerny Alapítvány munkatársait, a koraszülöttek mentésében, szállításában több mint 20 éve végzett áldozatos munkájuk elismeréseként.

Vissza A lap tetejére

2010. január 12.

Nyomtatót adományozott a Peter Cerny Alapítványnak az Océ-Hungária Kft.

Az Océ-Hungária Kft. a magyar reprográfiai piac egyik meghatározó szereplője ebben az évben is folytatta 2007-ben megkezdett gyakorlatát. Az ügyfeleinek szánt évvégi ajándékkeretét jótékony célra költötte.

Az Alapítványt Peter Cerny, egy osztrák üzletember alapította 1988-ban a beteg koraszülöttek gyógyításáért. Akkoriban a koraszülött ellátás legnagyobb problémája a gyermekek szállítása volt. Már országszerte léteztek a szakszerű ellátást biztosító központok, de sajnos a szállítást sok újszülött nem élte túl. Világos volt, hogy ehhez speciálisan felszerelt mentőkre és speciálisan képzett szakemberekre van szükség.

Az első újszülöttet 1989-ben mentette az akkor 1 db mentővel rendelkező Alapítvány. Ma 3 működő rohamkocsival 7 napon át 24 órás ügyeletben fogadják a segélyhívásokat, így évente közel 3 ezer csecsemő szállítását és ellátását végzik Budapest 140 km-es körzetében, Magyarország területének 40%-án. A mentésen túl az Alapítvány fontos tevékenysége az oktatás. A koraszülöttek gyors és szakszerű ellátása a speciális mentő megérkezéséig szintén nagyban növeli a túlélés esélyét.

Az alapítvány jelenleg 37. fővel végzi tevékenységét, a csapat orvosokból, szakasszisztensekből, gépkocsivezetőkből és az adminisztráció dolgozóiból áll.

Az Alapítvány ügyei intézéséhez, az erőforrásai gyűjtéséhez sok adminisztratív munka szükséges, amelyhez egy nyomtató/másológép nélkülözhetetlen. Ezért úgy döntött az Océ-Hungária Kft. vezetősége, hogy egy másoló/nyomtató/szkenner berendezést adományoz az Alapítványnak, 3 éves szerviz és kellékanyag ellátással együtt. Ez a berendezés nagyban segíti azt a kommunikációs munkát, amely segítségével egyre szélesebb körben válik ismertté az alapítvány célja.

A berendezést december 17-én Németh György ügyvezető igazgató adta át Dr. Somogyvári Zsoltnak, az Alapítvány szakmai vezetőjének.

Vissza A lap tetejére

2009. szeptember

Emléklap

Magyar Gyermekorvosok Társasága a Koraszülöttekért, a koraszülött szállításért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Peter Cerny Alapítványt 20 éves alapítása alkalmából Emléklappal tüntette ki.

Vissza A lap tetejére

2009. augusztus 27.

Verditől Webberig

Jótékonysági gálaest a 20 éves Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat javára.

Az első Nemzetközi Gödi Opera-, Operett-, Balettkurzus támogatásával.
Fővédnök: Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Autonóm Perjelségek Szövetsége.

Jegyárak: 3200 Ft | 5500 Ft | 7800 Ft | 9900 Ft | 12 500 Ft

Helyszín és időpont: Művészetek Palotája, 2009. szeptember 17. 20:00.

További információk: Program (PDF, 209 KB) »

Vissza A lap tetejére

2009. augusztus 27.

Gianni Morandi látogatása

Gianni Morandi 2009. június 26-án meglátogatta a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat Bókay János utcai bázisát.
A nagy nyilvánosságot megmozgató koncerttel a híres énekes nagyban járult hozzá az alapítványi mentőautók elindulásának 20-dik évfordulójának megünnepléshez.
Hálás köszönetünket kifejezve megajándékoztuk az egyik mentőautónk méretarányosan kicsinyített modelljével.
A művész úr a látogatás kapcsán találkozott olyan hajdani koraszülöttekkel is, akiket a Mentőszolgálatunk rohamkocsijaival kellett szállítani. Hála Gianni Morandi rendkívüli személyiségének egy igen örömteli találkozó kerekedett a látogatásból.
Képek az eseményről »

Vissza A lap tetejére

2009. július 24.

Hírkereső.hu - Jótékony klikkelés

Örömmel tudatjuk, hogy a jótékonysági akcióval 1.790.000,- Ft gyűlt össze.

Vissza A lap tetejére

2009. június 22.

Hírkereső.hu - Jótékony klikkelés

Kedves Támogatóink:
A mai örömhírünk, hogy ma már több mint 1.200.000 Ft-nál tartunk a klikkelő akcióban.
Kérjük, aki tud még húzzon bele!
Hálás köszönettel a 20 éves Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat dolgozói.
További részletek »

Örömmel tudatjuk, hogy a jótékonysági akcióval 1.790.000,- Ft gyűlt össze.

Vissza A lap tetejére

2009. június 22.

20 évvel ezelőtt...

Tudja-e Ön, hogy a mai napon éppen húsz évvel ezelőtt 1989. június 22.-én indult el első útjára a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat speciálisan felszerelt koraszülöttmentő rohamkocsija egy esztergomi kisbabáért?

Hálás köszönet mindazoknak, akik segítették munkánkat és ezzel hozzájárultak több mint 46 ezer koraszülött és beteg újszülött megmentéséhez.

Vissza A lap tetejére

2009.június 9.

A Peter Cerny Alapítvány javára Gianni Morandi jótékonysági koncert lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, 2009. június 27-én, szombaton.

Jegyrendelés és további információ:
Szórólap (PDF, 155 KB) »
Weboldal »

Vissza A lap tetejére

2009. május 8.

A mosolygós babákért!

2009. május 9-én kerül átadásra a Cora Törökbálint adománya egy Mercedes Sprinter típusú mentő-alapjármű, melyet a Budapest Bank támogatásával építtetünk át speciális koraszülött mentőautóvá.

Vissza A lap tetejére

2009. március 2.

Aláírásra került a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat állami finanszírozási szerződése a 2009-es teljes évre.
(Az aláírás dátuma: 2008. december 29.)

Vissza A lap tetejére

2008. december 11.

átadásra került 2008. december 11-dikén a Budapest Bank támogatásából megvalósított mentőautó.

Vissza A lap tetejére

2008. július 5.

Megoldódott az Alapítvány finanszírozási helyzete a 2. félévre is, ugyanis az első félévre kötött szerződés az OMSZ-szal, 2008. december 31-ig meghosszabbításra került.

Vissza A lap tetejére

2008. 06. 18. - ISO 9001 minősítés

Certop Tanúsító cégtől megkaptuk az ISO 9001-es minősítést.

Vissza A lap tetejére

2008. 04. 17. - „Aprókat az apróknak”

A Cora Törökbálint áruház „Aprókat az apróknak” címmel gyűjtést szervezett 2008. februárban, és a forgalomból kivonásra kerülő 1 és 2 Ft-osokból 2008. április 5-ig 301.284 Ft gyűlt össze.

Vissza A lap tetejére

2008. 04. 01.

Tisztelt Támogatónk!
Ezúton értesítjük, hogy a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat rohamkocsijainak muködtetéséhez szükséges finanszírozási szerződés aláírásra került.
Köszönjük, hogy gondolattal és tettekkel ismételten segítségünkre volt, amely hozzájárult a kritikus helyzet megoldódásához.
Reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk támogatására, amellyel hozzájárulhatunk a koraszülöttek és újszülöttek életben maradásához és az elérhető legjobb életminőség biztosításához.
Hálás köszönettel:
Dr. Somogyvári Zsolt, szakmai vezető

Vissza A lap tetejére

Levél  
 
2008. 03. 25.

Tisztelt Támogatók!
Dr. Horváth Ágnes Miniszter Asszonynak küldött, és mellékelt levelünk alapján ezúton kívánom tájékoztatni arról, hogy a Peter Cerny Alapítvány 2008. április 15.-én 24h00p-től befejezi koraszülött-mentő szolgálatának üzemeltetését.
Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki hálás köszönetemet az elmúlt évek során nyújtott önzetlen felajánlásaiért, mind a 42.436 általunk szállított kisbaba és szüleik, mind a magam és munkatársaim nevében.
Természetesen amennyiben az elégtelen állami támogatás okozta forráshiány rövid időn belül megszunik és/vagy egyéb támogatásból (akár az 1%-os felajánlásokból is) finanszírozhatóvá válik a muködés, az alapítvány a mentőautóit újraindítja.
Melléklet (JPG)

Vissza A lap tetejére

A törökbálinti Cora Hypermarket Áruházban és péceli Szent Korona Gyógyszertárban (Pécel, Pesti út 6/c) kihelyezésre kerültek a Peter Cerny Alapítvány adománygyűjtő dobozai, melyben a kivonásra kerülő 1 valamint 2 Ft-osokat illetve egyéb pénzbeli adományokat fogadjuk.

Vissza A lap tetejére

A Cora Törökbálint Áruház és a Peter Cerny Alapítvány jótékonysági kampánya elinult, melyből egy mentőautó alapjármu kerül beszerzésre 8.500.000 Ft értékben.

Vissza A lap tetejére

A dm-drogeriemarkt támogatásával beszerzésre került új koraszülött mentőautó már szállítja a betegeket.
   

Vissza A lap tetejére

2006. 11. 27. - „18 éves ünnepi beszámoló”

Örömmel tudunk beszámolni arról, hogy a „Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért” kiemelten közhasznú szervezetünk immáron „nagykorúvá” vált.

A Peter Cerny Alapítvány 1988-as megalakulásától fogva kiemelt figyelmet fordított arra, hogy muködése valamennyi támogatója részére áttekinthető legyen. Ennek keretében a felajánlott támogatások felhasználásáról nemcsak a törvényi kötelezettségeknek megfelelő formátumokban (éves beszámoló és mérleg közzététele; sajtóközlemény az 1%-os felajánlásokról), hanem egyéb formákban is rendszeresen tájékoztatást nyújtottunk a nyilvánosság felé. A muködésünk első 12 esztendejében egy neves budapesti szálloda, majd egy bank jóvoltából ingyenesen tarthattuk meg éves beszámolóinkat. Ezeknek a kedvező lehetőségeknek a megszunése után, az alapítvány részére felajánlott támogatásokból, sajnos már nem tudtunk elkülöníteni egyetlen forintot sem a korábbiakhoz hasonló ünnepélyes, nyilvános beszámoló szervezésére, hiszen a koraszülöttek mentése természetszeruleg elsőbbséget élvezett.

Az 1988. november 19-dikén, hivatalosan bejegyzett szervezetünk életében - a „Tango produkciót” Magyarországra hozó KultúrArt Kft. jóvoltából - most ismételten lehetővé válik, hogy ünnepélyes keretek között számolhassunk be az alapítványunk 18 éves sikertörténetének egyes állomásairól, különös tekintettel a koraszülöttek mentését és szállítását Magyarország területének 40%-án végző rohamkocsi-szolgálatunk muködési eredményeire.

Tango-produkció prezentációs anyag (1.58 MB, PDF)

A lehetőséggel élve, EZÚTON SZERETNÉNK MEGHÍVNI ÖNT és VALAMENNYI CSALÁDTAGJÁT, MUNKATÁRSÁT a Kongresszusi Központba, a 2006. november 27-dikén, hétfőn, 16 órakor tartandó, 18 éves ünnepi beszámolónkra!

Vissza A lap tetejére

2006. 10. 26. - Megtörtént az ünnepélyes átadás!

A dm-drogeriemarkt az „Érezd jól magad” kampány keretében 15.000.000 Ft-ot adományozott a Peter Cerny Alapítványnak, melyből egy új vadonatúj mentőautó beszerzésére nyílik lehetőség. Az adományt a dm Kft. ügyvezető igazgatója, Wolfgang Strasser adta át, a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért képviseletében Dr. Fekete Farkas Pál, a kuratórium elnöke vette át a nagylelku adományt.

Vissza A lap tetejére

2006. június

Az Egészségügyi Miniszter a Semmelweis nap alkalmából júniusban Elismerő Oklevéllel tüntette ki a Peter Cerny Alapítványt.

Vissza A lap tetejére

2004

A Peter Cerny Alapítvány munkájáról szóló könyv kapható az Alapítvány székhelyén.

Vissza A lap tetejére

2003. január

A NIOK - Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány szervezésében a Peter Cerny Alapítvány megkapta a 2002 Év Civil Szervezete Díjat.

Vissza A lap tetejére
 
   
 
© Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Készítette: Visualia