Hálásan köszönjük az adó 1%-os felajánlásokat!

Legyen Ön is a korababák támogatója!

Szerinted miért különleges a Cerny mentő?

Nyílt nap

Néhány szó a közhasznú alapítványunkról

A Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért 1989-ben szervezte meg és azóta
folyamatosan üzemelteti az éjjel-nappal üzemelő koraszülött mentő- és szállító rohamkocsi szolgálatát.

Támogatása segíti:

Így támogathatja az újszülöttek mentését és szállítását

Miben segítjük a koraszülötteket és családjaikat?

Nézze meg bemutatkozó videónkat

Csupán 1 percet vesz igénybe.

Legfrissebb híreink

2024. Február

TEVE – Digitális esetlaprögzítés 

A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat 2024.02.01-vel beindította a saját fejlesztésű digitális betegdokumentációs rendszerét. Ennek lényege, hogy a korábbi papír alapú esetlap helyett most már kizárólag digitális formában készül el a betegdokumentáció.
A mentőegységek egy táblagépen futó alkalmazásban rögzítik a kivonulás összes adatát. A digitális esetlapon a betegadatok mellett az ellátás és kivonulás összes adata rögzítésre kerül, pl. a vonulás adatai (időpontok, megtett út), az elvégzett beavatkozások, a beadott gyógyszerek, az esetleges légzéstámogatás paraméterei vagy akár a rendelkezésre álló laborvizsgálati eredmények. A bevitelt számos segítő szolgáltatás támogatja (szövegkeresés listában, automatikus szövegkiegészítés, gyógyszerkalkulátor stb.), mely lehetővé teszi a gyorsabb és pontosabb adatbevitelt. A felvihető adatok és a bevitelt segítő szolgáltatások kifejezetten az újszülöttek és koraszülöttek sajátosságaira, illetve az újszülött- és koraszülött mentés specialitásaira vannak kialakítva, lehetővé téve az igen pontos és részletes dokumentálást. Betegátadást követően az esetlapból a rendszer egy titkosított pdf dokumentumot hoz létre, melyhez a beteget átvevő orvos hozzáférést kap, így nincs szükség a dokumentum kinyomtatására. Az ellátások adatai összesíthetőek, és tudományos céllal utólag feldolgozhatóak.
A rendszer úgy lett kialakítva, hogy az adatbevitelhez nincs szükség folyamatos hálózati kapcsolatra, így a kivonulások során a bevitelt az esetleges hálózati hibák nem akadályozzák. A papírmentes dokumentáció mindemellett a fenntarthatóságot is növeli.
A szoftver fejlesztését a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat munkatársai végezték, a táblagépeket pedig a Shell Magyarország adományozta.

2024. Január

Megáll az idő…?
Egy véletlen előkerült, éppen 34 éves, „történelmi” filmhíradó-részlet.
Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum hozzájárulásával.

2023. December

Hungarian Woman and Audi Közösségi Klub 1 millió forinttal támogatta Alapítványunkat

Rólunk mondják

2012.05.07.-én hajnali 1:16-kor megszületett Bán Evelin Noémi a Bajcsy kórházban. Meglepődve fogadtam azt a tökéletes szervezést, amikor megjelentek az Önök neve alatt futó mentő, és elvitték a babát a János kórházba. Akkor a mentős hölgytől kaptam egy pici body-t, és az első képet a babáról, ami egy hatalmas emlék lesz nekem örökké. :))) 
Köszönöm, hogy léteznek.

Egy hálás anyuka

Amiért minket választanak

Speciális
gépjárművek

5 db extrán felszerelt inkubátoros neonatológiai rohamkocsit üzemeltetünk.

Közép-Magyarországot
ellátjuk

A Közép-Magyarországi régiót egyedüliként látjuk el. Ez Budapest 100 - 140 km-es sugarú körzetét jelenti.

Szakképzett csapat várja a hívásokat

Tíz orvos, tíz nővér és tíz gépkocsivezető biztosítja az éjjel nappali kivonulás lehetőségét.

Szállítást is
vállalunk

Kritikus állapotú kiscsecsemők kórház - kórház közötti szállításában is tudunk segíteni.

Újszülött újraélesztés oktatás

Interaktív gyakorlati oktatás zajlik szituációs feladatok megoldásával, csapatmunkában.

Több évtizedes tapasztalat

Újszülött újraélesztő oktatóink több évtizedes orvosi és oktatói gyakorlattal bírnak.

Küldetésünk - Peter Cerny Alapítvány

A „Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért” közhasznú szervezet célkitűzései megvalósítása során alapfeladatának tekinti a mindenkori legmagasabb minőségi szolgáltatás biztosítását. Ennek érdekében folyamatosan erőfeszítéseket tesz, hogy elősegítse a koraszülöttek és beteg újszülöttek betegség-megelőzését, a minőségi túlélést biztosító ellátását, gyógyítását, valamint az érintett családok és a társadalom elégedettségét.

A közhasznú Peter Cerny Alapítvány (PCA) munkájában a minőség, a jogi és szakmai szabályozások alapján történő működést, a neonatológiai betegek hozzátartozói, valamint a szakmai felügyeleti szervek és a társadalom által támasztott igényeknek-elvárásoknak való megfelelőséget jelenti. Mivel az érdekelt felek igényei és elvárásai elsődlegesek a PCA számára, a velük való kapcsolattartás a PCA iránti több évtizedes bizalom megtartásán és erősítésen alapul.

A preventív szemléletű neonatológiai sürgősségi ellátás keretében valamennyi alapítványi dolgozó olyan kifogástalan szolgáltatást kíván nyújtani, ami biztosítja, hogy a koraszülöttek és beteg újszülöttek testben és lélekben egészséges emberhez méltóan élhessenek. Ennek érdekében a munkatársak ismerik a minőségirányítási rendszer előírásait, és feladataikat a folyamatok szabályozása szerint végzik. Rendszeresen szakmai továbbképzéseken vesznek részt, azok eredményességének értékelésével. A minőségi megfelelőség érdekében a PCA, napi tevékenysége során, a külső szolgáltatók munkáját is rendszerszerűen ellenőrzi.

A fentiek szellemében a PCA munkatársai őszintén hiszik, hogy a minőségi ellátásra törekedve, az általuk nyújtott preventív szemléletű neonatológiai sürgősségi ellátás eléri legfontosabb célját a koraszülöttek és beteg újszülöttek kórállapotainak megelőzését, az állapotromlás megállítását, a biztonságos transzportját, a betegségek mielőbbi szövődmény-mentes gyógyulását, azaz a minőségi túlélést és a lehetőség szerinti legteljesebb testi-lelki-szellemi harmónia elérését.

Ilyen volt - ilyen lett

Richárd Dominik

2009

Kisfiunk Dominik 2009.09.11.-én született 34.-ik hétre 2600 grammal és 51 centiméterrel. Légzési problémával került egy hétre a PIC osztály “kezei” közé. 8 hónapos koráig “lustálkodott”utánna kezdett el csak forogni és 12 hónapos korában már járt. Bölcsődébe kerüléséig még csak megfázása sem volt. Egészséges, szép, erős és okos kisfiú lett belőle.

Kislányunk

2019

Lányom időre született 2200 g-mal. Most 4,5 éves és 14 kiló. Át kellett szállítani másik kórházba, mert leesett a vércukra, és ahol született, nem vállalták az infúzió további adását. Nagyon hálásak vagyunk azóta is a kemény és gyors munka melletti kedvességért. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Bulcsú

2017

Kisfiam 29 hétre született a budapesti Bajcsy Zsilinszky kórházban. A Peter Cerny Alapítványnak köszönhetően  gyorsan és problémamentesen került át a Bókay utcai Gyermekklinika Koraszülött Intenzív osztályára, ahonnan 40 napos ápolás után hozhattuk haza. Ma már olyan, mint az összes többi kisfiú a korosztályában.
Köszönjük segítségüket!

Rólunk mondják

Szeretném még egyszer megköszönni, hogy segítettek nekem eljutni a Honvédkórházból a SOTE 1. számú gyermekklinikára 2011. május 15-én. Köszönöm szépen a body-t is – mostanra már bele is nőttem 🙂
Sok-sok köszönettel,
K.E.

Egy hálás anyuka

Elismerő okleveleink

A teljesség igénye nélkül.

XXI. Magyar Innovációs nagydíj

A Peter Cerny Alapítvány a beteg koraszülöttek gyógyításáért alapítványnak.

Budapestért díj

A Peter Cerny Alapítvány a beteg koraszülöttek gyógyításáért kiemelkedően közhasznú szervezetnek.

Batthyány-Strattman László díj

Dr. Somogyvári Zsolt a , Peter Cerny Alapítvány főorvosa, szakmai vezetője részére.

Elismerő oklevél

A Peter Cerny Alapítvány a beteg koraszülöttek gyógyításáért kollektívája részére

Tevékenységeink

Miért van szükség a koraszülöttek szállítására? Mert nem ott, nem akkor, és nem úgy születtek, ahogy kellett volna… Teendők a helyszínen.

Újraélesztés a
szülőszobában

Az első és legfontosabb teendő, amikor koraszülötthöz hívnak bennünket.

A beteg
megvizsgálása

A kis betegünk állapotának stabilizálása után a megfelelő vizsgálatok elvégzése.

Állapotstabilizálás és szállításra felkészítés

A lehűlés megakadályozása, gépi lélegeztetés, kanülálás, monitorizálás, rögzítés.

Teendők indulás
előtt

Fényképezés és az újdonsült kismama megnyugtatása, hogy minden rendben lesz.

A szállítás
végrehajtása

Lehűlés, zaj, vibráció, lassítás-gyorsítás, miatti keringészavar, agyvérzés, légzésleállás elkerülése.

Személyi
feltételek

Neonatológiai gyakorlat [min. 3 pár kéz], ügyesség, tréning, oktatási készség, speciális felkészültségű diszpécserszolgálat és irányítás.

Online támogatás

Tisztelettel kérjük, online adományával is támogassa a Peter Cerny Alapítványt, ezzel a beteg koraszülöttek mentését-szállítását és gyógyulását is aktívan segítheti!

Milyen esetekben van szükség a szolgálatunkra?

Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. est laborum.

Kivonulás
Légzéstámogatás
Újraélesztés

Kérjük, támogasson minket adója 1%-ával!

Adószámunk: 19010289-1-42

Kapcsolat

Az alábbi elérhetőségeken tudja felvenni velünk a kapcsolatot.

Levélcím

1450 Pf. 10.

Telefonszámunk

(+36) 1 323 3001

E-mail címünk

info@cerny.hu